RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
Sanal Tuning – Bölüm Kuralları
Konu Sahibi: Önder Tınaz, Kategori: Sanal Tuning, 0 Yorum, 15 Okunma
BU KONUYU DEĞERLENDİR
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi
Administrator
44
Konular
0
Rep Puanı
Exclamation  Dün, 07:04 AM
Bu bölüm; RenaultClubTR üyelerinin araçları üzerinde düşündükleri görsel değişiklikleri (jant değişimi, renk değişimi, alçaltma, gövde kiti vb.) dijital yazılımlar aracılığıyla simüle ettikleri ve paylaştıkları kreatif alandır. Estetik ve teknik uyumu korumak adına aşağıdaki kurallar geçerlidir:

1. Konu Başlığı ve Araç Bilgisi
Yapılan çalışmanın hangi araç üzerinde olduğu ve ne tür bir işlem yapıldığı başlıkta belirtilmelidir.
  • Kod:
    Doğru: [R19 Europa] Photoshop ile 16" Jant ve 35mm Basıklık Uygulaması
  • Kod:
    Doğru: [Renault 11 Flash] Dijital Renk Değişimi: Füme Denemesi
  • Kod:
    Yanlış: Nasıl olmuş?, Arabayı bastım bakın.

2. Gerçekçilik ve Uygulanabilirlik
Sanal tuning çalışmalarında temel amaç, gerçek hayatta uygulanabilecek projelere fikir vermektir. Fizik kurallarına tamamen aykırı, absürt veya aracın yürür aksamına zarar verecek (tekerleğin çamurluğun içinde kaybolması vb.) abartılı tasarımlar "Eğlence" amaçlı belirtilmedikçe teknik bir değer taşımaz.

3. İstek Konuları ve Materyal Kalitesi
Kendi aracı için sanal uygulama yapılmasını isteyen üyelerimiz, araçlarının yüksek çözünürlüklü ve yan cepheden net çekilmiş fotoğraflarını paylaşmalıdır. Bulanık veya karanlık fotoğraflar üzerinden işlem yapılamayacağı için bu tarz talepler işleme alınmayabilir.

4. Emeğe Saygı ve İmzalı Çalışmalar
Tasarımları yapan üyelerimizin fotoğrafların köşesine (görüşü engellemeyecek şekilde) kendi rumuzlarını veya forum logosunu eklemeleri tavsiye edilir. Başka platformlardan alınan çalışmaların "ben yaptım" diyerek paylaşılması (emek hırsızlığı) kesinlikle yasaktır ve üyelik yaptırımı gerektirir.

5. Program ve Teknik Paylaşım
Çalışmanın hangi programla (Photoshop, Pixlr, 3ds Max vb.) yapıldığı ve hangi tekniklerin kullanıldığı (maskeleme, ışıklandırma vb.) belirtilmelidir. Bu, sanal tuning öğrenmek isteyen diğer üyelere yol gösterici olacaktır.

6. Saygılı Eleştiri ve Yorumlama
Tasarım kişisel bir zevktir. Yapılan çalışmalara "Çok kötü olmuş", "İğrenç" gibi yıkıcı yorumlar yapmak yasaktır. Eleştiriler; "Jant rengi gövdeyle uyumsuz olmuş" veya "Basıklık biraz fazla kaçmış" gibi yapıcı ve teknik dille yapılmalıdır.

7. Ticari Tasarım Talepleri
Bu bölüm üyeler arası yardımlaşma amaçlıdır. Profesyonel grafik tasarım hizmeti satışı yapmak veya bu amaçla ilan açmak (yönetim onayı dışında) yasaktır.

Hızlı Menü: