Bu bölüm;
RenaultClubTR bünyesindeki araçların multimedya, ses tesisatı, izolasyon ve görüntü sistemleri hakkındaki teknik paylaşımların yapıldığı uzmanlık alanıdır. Hem kaliteli bir ses hem de güvenli bir tesisat için aşağıdaki kurallara uyulması zorunludur:
1. Konu Başlığı ve Donanım Belirtme Başlıkta mutlaka hangi sistemden bahsedildiği (Amfi, Subwoofer, Double DIN vb.) belirtilmelidir.
- Doğru:
Kod:
[Tesisat] R19 Europa İçin Kapı Hoparlörü ve Pandizot Uygulaması
- Doğru:
Kod:
[Teknik] Amfi Besleme Kablosu Seçimi: 4 GA mı, 0 GA mı?
- Yanlış: Ses gelmiyor, Tesisat diziyoruz yardım.
2. Teknik Detay Verme Zorunluluğu Soru sorarken veya sistem tanıtırken kullanılan cihazların markası, modeli ve teknik değerleri (Örn: 4 Ohm 500W RMS) mutlaka yazılmalıdır. "Güçlü bir bas aldım" gibi genel ifadeler teknik destek almayı zorlaştırır.
3. Tesisat Güvenliği ve Kablolama Ses sistemi kurulumlarında sigorta kullanımı, kablo kesiti seçimi ve şase bağlantısı gibi hayati konularda hatalı/tehlikeli tavsiyelerde bulunmak yasaktır. Güvenlik kurallarına aykırı (sigortasız direkt bağlantı vb.) öneriler moderatörler tarafından silinecektir.
4. Görsel Paylaşım ve Montaj Aşamaları Yapılan montajların fotoğrafları, kullanılan kablo kanalları ve ünite yerleşimleri paylaşılmalıdır. Özellikle "Gizli Montaj" veya "OEM Görünüm" odaklı çalışmalar diğer üyeler için ilham kaynağıdır.
5. Ses Kalitesi (SQ) ve Bas Basıncı (SPL) Ayrımı Tartışmalarda üyelerin tercihine saygı duyulmalıdır. Kimisi yüksek desibel (SPL), kimisi ise berrak ses (SQ) tercih edebilir. "Bu sistem çok gürültülü" gibi öznel eleştiriler yerine teknik performans değerlendirmeleri yapılmalıdır.
6. Çevreye Saygı ve Etik Kurallar Sistemlerin test edilmesi veya sergilenmesi esnasında çevre sakinlerini rahatsız edecek paylaşımlar (Gece vakti mahalle arasında yüksek sesli video vb.) forum kültürümüze aykırıdır. Bu tarz içeriklerin teşvik edilmesi yasaktır.
7. İkinci El ve Ticari Yönlendirme Bu bölüm bir pazar yeri değildir. Cihaz alım-satım teklifleri sadece forumun
"RCT Oto & Parça Pazarı" kategorisinde yapılabilir. Konu altlarında "Bende var satayım" gibi mesajlar yasaktır.