Yollar Değişir, Renault Sevdası Baki Kalır; Biz Burada Bir Aileyiz.
Vites Sadece Hız İçin Değil, Gelecek Nesillere Bu Tutkuyu Devretmek İçin Atılır.
RenaultClubTR Bayram
Dacia Modelleri – ANA BÖLÜM KURALLARI
Konu Sahibi: Önder Tınaz, Kategori: Dacia Kulüpleri, 0 Yorum, 16 Okunma
BU KONUYU DEĞERLENDİR
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi
Administrator
107
Konular
0
Rep Puanı
Exclamation  20.03.2026, 07:51
Bu ana kategori; Dacia’nın tüm modellerinin (Duster, Sandero, Jogger, Dokker, Lodgy, Logan, Spring vb.) teknik paylaşım, modifikasyon ve kullanıcı deneyimi merkezidir. Forum disiplinini sağlamak adına aşağıdaki kurallar tüm alt kulüplerde tavizsiz uygulanır:
1. Ticari Faaliyet ve Parça Satış Yasağı (Sıfır Tolerans) Dacia modellerinin aksesuar ve yedek parça (Duster off-road ekipmanları, multimedya, krom detaylar vb.) sirkülasyonu çok yüksektir. Bu bölümlerde "Elimde sıfır Duster dodik takımı var", "Sandero kolçak satıyorum", "Jogger için özel yazılım yapıyorum, fiyat için ulaşın" gibi her türlü satış odaklı mesaj kesinlikle yasaktır. Tüm ilanlar ve ticari teklifler sadece "RCT Oto & Parça Pazarı" kategorisinde, kurallara uygun şekilde açılabilir.
2. Gizli Reklam ve Servis/Aksesuar Yönlendirmesi Belirli bir özel servisin, aksesuarcının veya yazılımcının sürekli "tek adres" olarak gösterilmesi, telefon numarası paylaşılması veya "fiyat almak için bana yazın" denilmesi yasaktır. Sadece tarafsız kullanıcı tecrübeleri, yapılan işçiliğin teknik kalitesi üzerinden paylaşılabilir.
3. Teknik Donanım ve Gizli Özellik Aktivasyonu Dacia modellerinde (Özellikle Duster ve Sandero III) popüler olan "gizli özellik açma" (Yol bilgisayarı, saat, sıcaklık göstergesi vb.) veya yazılım müdahalelerinde; aracın garantisini ve beyin sağlığını riske atan amatör tavsiyeler yasaktır. Bu işlemlerin ticari olarak pazarlanması ve "sorumluluk almıyorum" diyerek teşvik edilmesi silinme sebebidir.
4. Model ve Versiyon Ayrımı Her modelin (Örn: Sandero I, II ve III) teknik altyapısı ve motor seçenekleri (1.0 TCe, 1.5 dCi, LPG vb.) farklıdır. Paylaşımlar mutlaka ilgili modelin alt kulübünde yapılmalıdır. Genel Dacia dünyasını ilgilendiren (Örn: Fabrikasyon LPG bakımı, lastik seçimi) konular ana başlıkta yer alabilir.
5. Yakıt Tüketimi ve Veri Şeffaflığı Paylaşılan yakıt verilerinde; motor tipi, yakıt türü (Benzin/LPG/Dizel), güzergah ve ortalama hız bilgisi verilmesi teknik doğruluk için şarttır. "Araba yakmıyor" gibi genel ifadeler yerine somut teknik veriler esas alınmalıdır.
6. Üslup ve Teknik Saygı Üyeler arası teknik tartışmalarda kişisel saldırı, küçümseme veya "Dacia ucuz araba" gibi aşağılayıcı yaklaşımlar doğrudan uzaklaştırma sebebidir. Diğer markalarla yapılan kıyaslamalar fanatiklikten uzak, tamamen teknik veriler (bagaj hacmi, yerden yükseklik, yakıt tüketimi vb.) üzerinden yapılmalıdır.
7. Görsel Paylaşım ve Etik Araç fotoğrafları paylaşılırken diğer sürücülerin plakalarının gizlenmesi tavsiye edilir. Trafik güvenliğini tehlikeye atan hız denemesi videolarının paylaşımı ve teşviki kesinlikle yasaktır.

Hızlı Menü: