Bu bölüm; forumumuza bilgi, deneyim, saygı ve aktif katılımıyla en çok değer katan üyemizi onurlandırmak için kurulmuştur.
1. Adaylık Kriterleri
Ayın üyesi adaylığı için bir kullanıcının şu özellikleri taşıması beklenir:
Ayın Üyesi seçilen kullanıcıya (varsa imkanlar dahilinde):
1. Adaylık Kriterleri
Ayın üyesi adaylığı için bir kullanıcının şu özellikleri taşıması beklenir:
- Yardımseverlik: Teknik konularda diğer üyelerin sorularına doğru ve açıklayıcı yanıtlar vermiş olmak.
- İçerik Kalitesi: Sadece "teşekkürler, güzel paylaşım" gibi mesajlar değil; rehber niteliğinde konular, DIY (Kendin Yap) projeleri veya detaylı araç incelemeleri paylaşmış olmak.
- Üslup ve Etik: Ay içerisinde herhangi bir ceza veya uyarı almamış, forum kültürüne örnek bir nezaket sergilemiş olmak.
- Aday Belirleme: Her ayın son haftası, yönetim (Moderatörler ve Adminler) tarafından kriterlere uyan 3 ile 5 arası aday belirlenir.
- Oylama: Belirlenen adaylar "Anketler ve Demokrasi Meydanı" bölümünde üyelerin oylamasına sunulur. Oylama süresi genellikle 7 gündür.
- Yönetim İnsiyatifi: Puanların veya oyların birbirine çok yakın olması durumunda, üyenin forumdaki genel geçmişi ve moderatör raporları belirleyici olur.
- Oy İstemek Yasaktır: Üyelerin "Bana oy verin" şeklinde özel mesaj atması veya konu açarak lobi yapması diskalifiye sebebidir.
- Üst Üste Seçilme: Forumda çeşitliliği sağlamak adına, bir üye seçildikten sonraki 3 ay boyunca tekrar aday gösterilemez.
- Yönetim Kadrosu: Adminler ve moderatörler "Ayın Üyesi" adayı olamazlar; bu ödül sadece kullanıcılarımıza özeldir.
Ayın Üyesi seçilen kullanıcıya (varsa imkanlar dahilinde):
- Özel Rütbe: Profilinde ve mesajlarında görünen "Ayın Üyesi" madalyası/ikonu.
- Kullanıcı Rengi: Ay boyunca isminin farklı bir renkte (Örn: Altın sarısı) görünmesi.
- (Varsa Sponsor Hediyesi): Renault servislerinde indirim veya forum sponsorlarından küçük hediyeler.